Головне управління ветеринарної медицини в Чернігівській області

Держпродспоживслужба розпочала перевірку курячих яєць на вміст фіпронілу

Після так званого «яєчного скандалу» Держпродспоживслужба розпочала перевірку курячих яєць та яйцепродуктів на вміст фіпронілу. Таке доручення отримали і фахівці Головного упралвіння Держпродспоживслужби в Чернігвсьій області від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

В усіх регіонах, в тому числі і в Чернігівській області, фахівці відбиратимуть зразки від кожної партії, яка відправляється на експорт, а також від кожної п'ятої партії для внутрішньодержавного обігу.  Експертизу на наявність залишків фіпронілу проводитиме Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Результати досліджень будуть відомі до 5 числа щомісяця і надходитимуть до Держпродспоживслужби.

За інформацією видання «Факти і коментарі», фіпроніл – отруйний хімікат, розроблений для боротьби с вошами, блохами, кліщами і тарганами. Його використовують у птахівництві. Як зазначено у виданні, фіпроніл не шкідливий для дорослих, проте досить небезпечний для дітей і може зашкодити печінці і ниркам.

Симптоми отруєнні фіпронілом

  • слабкість
  • нудота
  • головний біль