Інструменти доступності

П'ятниця, 13 квітня 2018 15:12

У Корюківці перевірили дитячі іграшки

Відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду, спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби у Чернігівській області, в І кварталі 2018 року здійснено планову виїзну перевірку характеристик продукції в місті Корюківка Чернігівської області у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням іграшок для дітей, на відповідність їх вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою КМУ від 11.07.2013 № 515.

Проведеною перевіркою встановлені порушення вимог «Технічного регламенту безпечності іграшок», а саме: на іграшках, пакуванні до них не нанесено знак відповідності технічним регламентам (при можливості його нанесення); відсутня інформація про виробника та імпортера; не містяться попередження про можливі небезпеку і ризики заподіяння шкоди, пов’язані з використанням таких іграшок, та способи запобігання їх виникненню; інструкція та супровідна документація до іграшок відсутні

За результатами перевірки до продукції, яка розповсюджується з порушенням встановленим вимогам вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи:

- обмеження надання продукції на ринку до усунення формальної невідповідності;

- обмеження надання продукції на ринку шляхом тимчасової заборони надання продукції на ринку;

- обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами технічного регламенту.

У зв’язку з тим, що суб’єктом господарювання протягом узгодженого з органом ринкового нагляду строку  не надано документи, що містять інформацію про походження продукції, яка не відповідає встановленим вимогам, та її подальший обіг, він відповідно до ч. 7 ст. 8 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», вважаєтесь особою, яка ввела цю продукцію в обіг.

Виробники перед введенням іграшок в обіг зобов’язані забезпечити їх відповідність вимогам щодо безпечності, установленим «Технічним регламентом безпечності іграшок», а саме скласти технічну документацію, провести процедуру оцінки відповідності продукції відповідно до вимог вищевказаного Технічного регламенту. Якщо відповідність іграшки встановленим вимогам доведена за результатами такої процедури оцінки відповідності, виробники складають декларацію про відповідність та наносять знак відповідності технічним регламентам. Знак відповідності технічним регламентам повинен наноситися на продукцію (етикетку (ярлик), пакування, супровідні документи тощо) відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення»

У відповідності до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» статтею 44 встановлена відповідальність за порушення цього Закону.

За виявлене порушення до суб’єкта господарювання, продукція якого перевірялась, застосовано штрафні санкції в порядку статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» у розмірі – 17000,00 гривен.

Прочитано 587 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал