Інструменти доступності

Четвер, 18 червня 2020 10:26

Поради на липень для справжніх поціновувачів квітників

Довгоочікуване літо повноправно вступило в свої права, а зусилля садоводів приносять перші плоди. Проте відпочивати зарано, бо в липні в саду роботи не менше ніж в інші місяці. Чим зайнятися садоводу в липні?

В середині літа в ґрунт висівають насіння дворічних квітів: маргаритки, віоли, мальви, лунарії, а також багаторічних квітів: дзвіночки, турецька гвоздика, гесперіс і незабудки. Насіння повинно встигнути прорости, а зміцнілі сіянці – підготуватися до зими. Важливо не пропустити час посіву квіткових культур в кінці червня – перша декада липня це маргаритка, мальва, дзвіночки. Початок липня час для висіву лунарії, турецької гвоздики, гесперісу. На протязі всього липня сіють фіалку Віттрока, наперстянку, незабудку.

Всі ці рослини можуть сходити самосівом, такі сіянці можна використовувати для оздоблення клумб. Для цього рослини після пікіровки висаджують на постійне місце.

Ще одна важлива подія чекає квітникарів в липні. Якщо ви плануєте викопати цибулинні культури, то братися до роботи потрібно саме в цей місяць, але спочатку необхідно перевірити дозрівання цибулин за деякими прикметами: листя квіткових культур пожовкли, покривні луски цибулин придбали рівний свіло-шоколадний окрас, а стебло легко накручується на палець. Загнилі, хворі, муміфіковані цибулини одразу знищують.

Турботи та ретельного догляду в липні можуть вимагати троянди. З відцвівших рослин корисно прибрати всі зів’ялі квіти. Листя троянд необхідно ретельно оглянути на наявність шкідників і хвороб – при виявленні терміново вжити необхідних заходів.

В середині липня можна приступати до живцювання троянд, для чого обирають міцні пагони та нарізають на живці їх середню частину довжиною 10-15 см. При живцюванні важливо пам'ятати, що сорти з великими квітками укорінюються важче за інші, а живці троянд з жовтими квітками насилу утворюють слабку кореневу систему.

Нехай квіти, вирощені з любов'ю, завжди вам дарують тепло та милуюють око! 

Прочитано 484 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал