Інструменти доступності

Понеділок, 18 лютого 2019 15:44

Про запобігання випадків отруєння бджіл говорили на семінарі в Новгород-Сіверську

15 лютого в залі засідань Новгород-Сіверської районної  державної адміністрації відбулась семінар-нарада із сільськими головами та секретарями місцевих рад. Участь в семінарі прийняли посадові особи виконавчого апарату районної ради та заступник начальника Новгород-Сіверського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області – Сергій Редкач.

На порядку денному було розглянуто питання щодо недопущення порушень законодавства у галузі бджільництва, порядку реєстрації пасік, запобігання випадків масового отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин.

Сергій Редкач довів до відома слухачам порядок реєстрації пасік та дотримання ветеринарно-санітарних вимог при утриманні бджолосімей, відповідно до вимог Закону України «Про бджільництво». Було наголошено, що пасіки підлягають обов’язковій реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом, у місцевій державній адміністрації або сільських, селищних радах. Перевезення (кочівля) бджіл на медозбір і запилення здійснюється на підставі ветеринарно-санітарних правил, згідно з якими фізичні та юридичні особи повинні розміщувати пасіки на земельних ділянках, які належать їм на правах власності або користування.

У ході заходу було домовлено про подальші зустрічі з пасічниками як для вирішення проблем з аграріями, так і для отримання необхідної інформації.

Прочитано 557 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал