Понеділок, 15 квітня 2019 12:12

В Україні стартував безкоштовний навчальний курс для бізнесу, присвячений особливостям впровадження НАССР в Україні

Проект ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та платформою масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

Цей курс простою мовою пояснює непрості питання:

– що таке нове харчове законодавство України;

– що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;

– хто такі оператори ринку;

– що таке простежуваність у харчовому законодавстві;

– що таке НАССР та як його правильно читати.

Курс розроблений насамперед для представників бізнесу, але також буде корисним як для фахівців державного сектору в харчовій галузі, так і для конкретного споживача.

Зареєструватися можна за формою, яку ви знайдете за посиланням.

Реєстрація стартувала 8 квітня 2019 року. Запрошуємо усіх охочих.

Довідково

Нове харчове законодавство, яке сьогодні впроваджується в Україні, ставить нові вимоги перед операторами ринку харчових продуктів, в тому числі і вимоги щодо впровадження системи НАССР.

Система НАССР (система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (Hazard Analysis Critical Control Points) – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. НАССР – це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів хімічного, мікробіологічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Сьогодні система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити продукти та процеси компанії

Тематика курсу:

1. Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?

2. Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.

3. Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?

Автори курсу:

Яна Добідовська, Юрій Оглашенний.

Запрошений спікер курсу:

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа та заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та кормів – начальник відділу безпечності харчових продуктів Департамент безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Оксана Новохатня.

Курс є повністю безкоштовним. Після завершення курсу слухачі отримають відповідний сертифікат.

Прочитано 51 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
вул. 1-го Травня, 180

Графік роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Введіть Вашу e-mail адресу:

Please publish modules in offcanvas position.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал