Інструменти доступності

Понеділок, 22 квітня 2019 16:27

Про роботу Держпродспожислужби в Чернігівській області щодо питань про підготовку до оздоровчої кампанії 2019 та профілактика харчових отруєнь

Днями  в Городнянській районній державній адміністрації відбулась нарада з питань підготовки до оздоровлення та відпочинку школярів. В нараді прийняли участь голова комісії з перевірки стану готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, начальник Городнянського районного управління Держпродспоживслужби та її члени.

В ході наради були розглянуті питання щодо вимог санітарного законодавства при організації оздоровлення та відпочинку дітей. Особливу увагу спрямували на створення безпечних та нешкідливих умов оздоровлення та відпочинку: підготовку водопровідних та каналізаційних систем, організацію якісного та безпечного харчування, медичного забезпечення та здійснення заходів щодо своєчасної та ефективної профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь. Приділили увагу порушенням режимних моментів на харчоблоках шкіл і наслідки недотримання дезінфекційного режиму та правил особистої гігієни працівників їдальнь. 

Присутнім надали інформаційні матеріали, рекомендації та пам’ятки щодо організації роботи пришкільного табору.

В Управлінні освіти Сновської  міської ради відбувся семінар-нарада з питань організації оздоровчої кампанії 2019 р. за  участі начальника Сновського районного, фахівці служби та  директори загальноосвітніх закладів Сновського району.  В ході семінару акцентували увагу на такі основні вимоги: створення оптимальних умов для безпечного та ефективного перебування в закладах оздоровлення та відпочинку дітей, організацію якісного і безпечного харчування дітей, організацію медичного забезпечення, здійснення заходів щодо своєчасної та ефективної профілактики інфекційних захворювань  та харчових отруєнь.

Надані рекомендації щодо питань транспортування продуктів харчування до  дитячих таборів та навчальних закладів, дезінфекції автомобілів, якими транспортують продукти харчування.

Відбувся семінар з помічниками вихователів закладів дошкільної освіти Чернігівського району на базі Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Чернігівській області.

В семінарі прийняли участь методист відділу освіти  Чернігівської райдержадміністрації , спеціалісти  відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Чернігівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Провели аналіз захворюваності на гострі кишкові інфекції  та харчові отруєння  за І квартал 2019 року та звернули  увагу присутніх щодо їх профілактики.

Особливу увагу приділили  питанням  щодо  санітарно-гігієнічних вимог по утриманню приміщень та обладнання в закладах дошкільної освіти, профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах.

Обговорили питання дотримання вимог санітарного законодавства у відповідності до Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів,  затвердженого наказом МОЗ від 24.03.2016 №234 .

Присутні отримали вичерпні відповіді на актуальні питання.

Прочитано 610 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал