Вівторок, 07 травня 2019 10:11

Профілактика ботулізму

Протягом поточного періоду 2019 року у Чернігівській області збільшилася кількість зареєстрованих випадків захворювання на ботулізм. Причиною всіх випадків ботулізму стало вживання риби сушеної або в’яленої власного виготовлення.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області нагадує:

 

  • Ботулізмце харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків
  • Хворобу у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил гігієни
  • Варто виключити з раціону сумнівні продукти домашньої консервації та сушену чи в’ялену рибу домашнього приготування.

 

Ботулотоксин - найсильніший з відомих у світі токсинів.

 

Найчастіше причиною ботулізму стають продукти домашнього консервування – м'яса, риби, рідше - овочів. Це трапляється у випадку не дотримання відповідних вимог під час заготівлі, переробки чи зберігання продукту.

 

Запам’ятайте: у важких випадках розвивається дихальна недостатність, що може стати причиною смерті при ботулізмі.

 

За найменшої підозри захворювання на ботулізм, необхідно звертатися до найближчої лікувальної установи.

 

Госпіталізація обов’язкова, незалежно від тяжкості перебігу хвороби.

 

Усі ці прості правила профілактики допоможуть Вам уникнути захворювання та зберегти здоров’я та працездатність.

Прочитано 145 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
вул. 1-го Травня, 180

Графік роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Введіть Вашу e-mail адресу:

Please publish modules in offcanvas position.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал