Вівторок, 09 липня 2019 16:35

Відбувся семінар для представників закладів громадського харчування щодо впровадження системи безпечності харчових продуктів НАССР

9 липня поточного року у зв’язку з необхідністю обов’язкового впровадження системи НАССР при виробництві та обігу харчової продукції, в тому числі й на малих потужностях, що передбачено Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Чернігівська регіональна торгово-промислова палата в рамках німецько-українського партнерського проекту торгово-промислових палат організувала семінар для представників малого та середнього бізнесу галузі харчової промисловості: власників, керівників, відповідальних спеціалістів кафе та ресторанів Чернігівської області. Свою експертну підтримку також надали представники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен наголосив на важливості впровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Він зауважив, що з 20 вересня 2019 року система НАССР є обов’язковою і для малих потужностей, в тому числі постачальників та перевізників харчових продуктів, закладів громадського харчування та харчоблоків дошкільних та освітніх закладів.

Юрій Павлішен поінформував присутніх про порядок проведення перевірок за дотриманням законодавства в сфері харчової безпеки на підприємствах і зазначив, що на 2019 рік заплановано провести 39 аудитів системи НАССР спеціалістами Головного управлінння Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Він також наголосив, що нові вимоги законодавства зможуть захистити споживачів від потенційно шкідливої продукції та дадуть змогу підвищити безпечність вітчизняних продуктів харчування і відкрити нові ринки збуту для української продукції.

Учасників заходу ознайомили з основними принципами та передумовами системи НАССР, особливостями її впровадження та дотримання під час роботи.

Впродовж семінару всі охочі мали змогу отримати відповіді на питання та поспілкуватися з експертами.

Прочитано 85 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
вул. 1-го Травня, 180

Графік роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Введіть Вашу e-mail адресу:

Please publish modules in offcanvas position.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал
-->