Інструменти доступності

Четвер, 01 серпня 2019 15:36

В Городнянському районі проведено нараду для операторів ринку та власників закладів громадського харчування

На базі Городнянської районної державної адміністрації за участю Городнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області відбулася нарада з операторами ринку та власниками закладів громадського харчування щодо державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти та запровадження системи НАССР. 

Начальник Городнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Людмила Кравець проінформувала присутніх про правила та вимоги до суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються виробництвом, зберіганням, транспортуванням та реалізацією харчових продуктів щодо впровадження системи НАССР.

Крім цього, вона звернула увагу, що з 20 вересня 2019 року система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках є обов’язковою і для малих потужностей, в тому числі постачальників та перевізників харчових продуктів, закладів громадського харчування та харчоблоків дошкільних та освітніх закладів.

Також, були надані роз’яснення відповідно до  вимог наказу Мінагрополітики від 01.10.2012 №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».

Людмила  Кравець наголосила,  що оператори ринку відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» несуть відповідальність за невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках у вигляді штрафу.

Учасники наради поповнили необхідні для роботи знання і отримати кваліфіковані відповіді щодо ряду питань.

Прочитано 478 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал