Інструменти доступності

Версія для друку
Середа, 28 серпня 2019 08:59

Про роботу щодо підготовки до нового навчально року

На території Варвинського району за ініціативи Варвинської селищної ради та Варвинської районної державної адміністрації відбувся об’їзд навчальних закладів району щодо підготовки їх до нового навчального 2019-2020 року. До заходу долучилися фахівці  Варвинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

В ході об’їзду  спеціалістами було звернено увагу на забезпечення закладів питною водою (результатами досліджень), облаштування внутрішніх туалетів, створення умов для дотримання особистої гігієни дітьми та працівниками.

Особлива увага була приділена на забезпечення харчоблоків їдалень необхідним холодильним та технологічним обладнанням, достатньою кількістю столового та кухонного посуду, миючих та дезінфікуючих засобів, прибиральним інвентарем. Також одною з зазначених вимог було складання розкладу уроків, перспективного меню та списку постачальників.

З працівниками навчальних закладів було проведено санітарно-освітню роботу щодо дотримання  правил особистої гігієни, попередження харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій та поширення інфекційних захворювань.

 

У приміщенні малого залу Козелецької селищної ради відбулась нарада щодо готовності шкіл та закладів дошкільної освіти Козелецької об’єднаної територіальної громади до нового 2019 навчального року.

В нараді взяли участь заступник селищного голови з фінансово-економічних та соціальних питань, начальник управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради, запрошені за списком завідуючі, директори дошкільних та шкільних закладів Козелецької об’єднаної територіальної громади та начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Козелецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

На нараді розглядалися питання готовності закладів освіти до нового навчального року, дотримання вимог санітарного законодавства та оформлення дозвільних документів до початку роботи закладів освіти  в новому навчальному році.

Актуальними питаннями було медичне обслуговування, якісне водозабезпечення, поліпшення санітарно-технічного забезпечення та санітарно-гігієнічного режиму, створення безпечних умов навчання. Приділили увагу порушенням режимних моментів на харчоблоках шкіл і наслідки недотримання дезінфекційного режиму та правил особистої гігієни працівників їдалень.

Всі присутні отримали інформаційні матеріали, рекомендації щодо профілактики гострих  кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Прочитано 514 разів

Галерея зображень