Інструменти доступності

Четвер, 05 вересня 2019 15:41

Ідентифікація і реєстрація тварин

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області нагадує, власникам тварин та іншим суб’єктам господарювання, в господарствах яких тварини можуть постійно або тимчасово перебувати, зобов’язані зареєструвати свої господарства в Реєстрі тварин перед початком проведення ідентифікації і реєстрації тварин.

Для реєстрації господарства власник тварин подає Агентству з ідентифікації і реєстрації тварин через агента заповнену реєстраційну картку господарства.

У разі зміни даних про господарство, занесених до реєстраційної картки, власник повинен в 7-денний термін подати Агентству з ідентифікації і реєстрації тварин через агента заяву про внесення змін до реєстраційної картки господарства.

Оформлення замовлення

Для проведення ідентифікації і реєстрації тварин, власник подає замовлення на проведення ідентифікації і реєстрації тварин установленої форми.

Прикріплення бирок

Усі тварини, що утримуються у господарстві, повинні бути ідентифіковані за допомогою двох бирок єдиного зразка.

Бирка — вушний знак встановленого зразка з нанесеним ідентифікаційним номером, що є знаком суворого обліку, та використовується виключно для ідентифікації визначеного виду тварин.

Бирки повинні прикріплюватися на кожну тварину, що народилася в господарстві, не пізніше семи днів від моменту її народження, але раніше, ніж тварина залишить господарство.

Облік ідентифікованих тварин в господарстві

Власник зобов’язаний вести облік ідентифікованих тварин господарства. Цей облік здійснюється за допомогою ведення книги обліку тварин господарства.

Облік тварин у господарствах юридичних осіб ведеться відповідальною особою господарства, у господарствах фізичних осіб – агентом з ідентифікації тварин, що здійснює свою діяльність на території, на якій розташоване господарство, в якому утримується тварина.

Реєстрація тварин в Реєстрі ідентифікованих тварин

Після прикріплення тварині бирок власник зобов’язаний заповнити реєстраційну картку тварин, за виключенням таких розділів: «Дані для ветеринарної картки» та «Дані про стан здоров’я тварини» і передати цю картку агенту з ідентифікації тварин.

Агент з ідентифікації тварин передає заповнену реєстраційну картку тварини до державної установи ветеринарної медицини, під контролем якої знаходиться господарство, в якому утримується тварина. Спеціаліст державної установи ветеринарної медицини заповнює розділи реєстраційної картки тварини— «Дані для ветеринарної картки» та «Дані про стан здоров’я тварини», внесені дані засвідчує своїм підписом та печаткою державної установи ветеринарної медицини і передає заповнену реєстраційну картку агенту з ідентифікації тварин.

Агент з ідентифікації тварин здійснює перевірку, засвідчує картку своїм підписом і надсилає до державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

На підставі отриманої реєстраційної картки тварини державне підприємство «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» вносить дані про тварину та стан її здоров’я до Реєстру тварин. Датою реєстрації тварини в Реєстрі тварин вважається дата внесення інформації про тварину до Реєстру тварин.

Прочитано 1134 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал