У Козелецькому районі відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації, в ході якого були розглянуті питання щодо епізоотичної ситуації із африканською чумою свиней (АЧС) в області та виконання заходів щодо її профілактики в Козелецькому районі.
У засіданні взяв участь начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Микола Мазигула, керівники мисливських господарств та єгері.
Начальник Козелецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Петро Приходьон доповів про епізоотичну ситуацію в районі та про заходи, які було виконано щодо недопущення виникнення та розповсюдження АЧС, а саме про проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин від сказу шляхом розкидання вакцини « Орісвак» над лісовими масивами та сільськогосподарськими угіддями за допомогою літаків АН-2. На території Козелецького району розповсюджено 55300 доз вакцини на площі 2212 км кв.
Також присутні розглянули питання щодо проведення лабораторного контролю за ефективністю пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.
За результатами засідання було прийняте рішення створити робочі групи в складі єгерської служби, мисливців, керівника Козелецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, начальника та спеціалістів районної лікарні, директора Козелецької міжрайонної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області для проведення відстрілу лисиць та проведення лабораторного дослідження.
Також було обговорено порядок поводження з відходами тваринного походження отриманих при відстрілі лисиць, організацію проведення дезінфекції місць відстрілу та забою, одежі та взуття, оформлення супровідних документів та доставки матеріалу до лабораторії та оповіщення про результати дослідження та подальше поводження з м’ясом.