Інструменти доступності

Версія для друку
Четвер, 31 жовтня 2019 16:00

Щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства у ІІІ кв. 2019 року

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області у сфері санітарного законодавства у ІІІ кв. 2019 року здійснили 114 заходів державного нагляду (контролю), за результатами яких було винесено 19 приписів.

Зокрема, було розглянуто 82 звернення (скарг) громадян. Під час розгляду звернень громадян було надіслано 7 запитів до Міністерства охорони здоров`я України для погодження позапланових заходів на підставі обґрунтованого зверення фізичних осіб про порушення суб’єктами господарювання норм санітарного законодавства. Погоджень на проведення позапланових перевірок від Міністерства охорони здоров`я України не надходило.

Крім того, значний обсяг роботи працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області в містах та районах у сфері санітарного законодавства протягом поточного періоду здійснювався під час комісійних перевірок – всього взято участь у 558 перевірках.

Так, протягом ІІІ кв. 2019 року взято участь у проведенні 927 комісійних перевірок дотримання вимог санітарного законодавства дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Направлено 162 рекомендаційні листи органам виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Також, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області взяли участь у розслідуванні  випадку захворювання на ботулізм. Захворювання було зафіксовано в Чернігівському районі та пов’язане із вживанням рибної продукції, яка зі слів постраждалої була придбана в магазині м. Чернігів.

За IІІ кв. 2019 року було видано: дозволів (санітарні паспорти) на роботу з радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання) - 7, відмовлено у видачі – в 1 випадках; погоджено видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення - 50, відмовлено – 10; видано актів санітарно-епідеміологічного обстеження об’єктів (для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики) - 31; видано санітарних  паспортів на склади пестицидів – 3, відмовлено - 0.

Прочитано 593 разів