Інструменти доступності

Версія для друку
Четвер, 28 листопада 2019 15:47

У районах Чернігівщини триває відпрацювання механізмів запровадження системи безпечного харчування дітей

«Впровадження НАССР на малих потужностях» - семінар під такою назвою пройшов у Носівці за ініціативи районного управління Держпродспоживслужби. Участь у навчанні взяли представники громадської організації «СФЕРО», відділу освіти, керівники загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів та місцеві підприємці, котрі займаються постачанням продуктів харчування. Під час спілкування учасники зустрічі, зокрема, обговорювали гігієнічні вимоги до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти, до обладнання та інвентарю у харчоблоках і їдальнях. Йшлося також про якість води, яка постачається у заклади освіти, і про дотримання персоналом санітарно-гігієнічних норм. Учасники семінару акцентували увагу на заходах безпеки під час приготування страв і кулінарних виробів, боротьбі зі шкідниками та управлінні відходами, а також визначили етапи впровадження НАССР на малих потужностях.

Про дотримання санітарно-гігієнічних вимог до постачання, безпеки, якості та умов зберігання харчових продуктів, створення безпечних умов при приготуванні страв та забезпечення освітніх закладів достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання говорили і учасники наради у Семенівці. Керівники навчальних та навчально-виховних закладів отримали роз’яснення щодо ведення бракеражних журналів, відбору добових проб і виконання норм харчування. Також розглядалось питання розробки та впровадження системи НАССР у дитсадках і школах району.

Подібна нарада відбулась і у Коропі. Після жвавого обговорення її учасники ухвалили рішення про організацію та проведення у першій декаді грудня семінару-навчання стосовно безпечного харчування у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах з впровадженням системи НАССР.

Прочитано 607 разів

Галерея зображень