Понеділок, 02 грудня 2019 13:13

Впровадження системи НАССР у закладах освіти – запорука безпечного харчування дітей

Працівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби у містах і районах області продовжують зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, освітянами і підприємцями, які займаються постачанням продуктів харчування до загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

Зокрема, у Срібному пройшов семінар за участю керівників шкіл та дитячих садків Срібнянського і Талалаївського районів. Головні спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів  та ветеринарної медицини і відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства детально поінформували присутніх про покрокову розробку і впровадження системи НАССР. Зверталась увага на ретельне дотримання  працівниками харчоблоків правил особистої гігієни і санітарного стану в приміщеннях, на профілактику виникнення гострих кишкових інфекцій, в тому числі гепатиту А. Також порушувалось питання дотримання вимог при складанні перспективних двотижневих меню і перспективу введення до меню шкільних їдалень страв зі «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» Євгена Клопотенка. Враховуючи велику кількість поставлених під час навчання запитань і не досить високий рівень  поінформованості суб’єктів господарювання щодо системи НАССР, начальникам відділів освіти було запропоновано визначити відповідальних за її впровадження осіб, а керівникам загальноосвітніх навчальних закладів та закладів дошкільної освіти Срібнянського і Талалаївського районів - пройти відповідне навчання. Також у грудні Срібнянське міжрайонне управління планує провести навчання для фізичних осіб - підприємців щодо впровадження системи НАССР.

На основних вимогах впровадження системи управління безпечністю харчової продукції у дошкільних та загальноосвітніх закладах району наголошувалось і під час наради у Новгороді-Сіверському. Крім того, представники місцевого управління Держпродспоживслужби акцентували увагу керівників навчальних та навчально-виховних закладів на заходах профілактики  грипу і ГРВІ, інших інфекційних захворювань.

Семінар по впровадженню системи НАССР в освітніх закладах пройшов і в Парафіївській ОТГ. Спеціалісти Ічнянського районного управління Держпродспоживслужби розповіли присутнім на навчанні про головні завдання системи НАССР, в тому числі про аналіз небезпек і здійснення контролю над усіма етапами  приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Також наголошувалось, що при укладанні договорів з постачальником адміністрація освітніх закладів повинна звертати увагу на те, чи зареєстрований постачальник належним чином. Окрім того, були обговорені основні види порушень вимог санітарного законодавства, які реєструються у шкільних і дошкільних установах, та визначені шляхи їх усунення.

Про організацію харчування дітей, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил та про необхідність забезпечення належної матеріально-технічної бази при впровадженні системи НАССР у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах йшлося також під час семінару-навчання у Бобровицькому районі.

Прочитано 182 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
вул. 1-го Травня, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545

Подати електронне звернення громадян


Введіть Вашу e-mail адресу:

Please publish modules in offcanvas position.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал