Інструменти доступності

Версія для друку
Субота, 28 грудня 2019 10:52

Держпродспоживслужба Чернігівщини підбила попередні підсумки року нинішнього і визначила пріоритети на рік наступний

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен під час нарад з керівниками структурних підрозділів у містах і районах проаналізував результати діяльності служби протягом 2019 року та окреслив завдання на перспективу.

Акцентувалась увага на поліпшенні співпраці з місцевими органами виконавчої влади і самоврядування та засобами масової інформації.

 «Представництва нашої служби у районах виконують чималий обсяг роботи, а її висвітленням, на жаль, займаються далеко не всі, - наголосив він, - між тим саме через засоби масової інформації люди отримують актуальну і корисну для них інформацію та більше дізнаються про діяльність наших структурних підрозділів. Останні в свою чергу у такий спосіб можуть ділитись своїми напрацюваннями з колегами, переймати позитивний досвід. Інформація з районів також знаходить місце і на офіційному сайті Головного управління. А співпрацюючи з місцевою владою, ми можемо більш активно виконувати поставлені перед нами завдання».

З-поміж пріоритетних напрямків,  які потребують особливої уваги, Юрій Павлішен виокремив проведення спільних навчальних семінарів стосовно організації безпечного харчування дітей у школах і дитячих садках, безперечного дотримання принципів системи НАССР та  запровадження її у всіх без винятку загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах.

«Питання безпечного харчування дітей перебуває на контролі керівництва держави і області, - зазначив Юрій Павлішен, - і одне з головних завдань Держпродспоживслужби – створити всі умови для того, щоб наші діти споживали тільки безпечну їжу. Завершено процес паспортизації харчоблоків. Це зменшить ризики харчових отруєнь і прояви інфекційних захворювань в дитячих колективах. Затвердження двотижневих меню, калорійність, проведення лабораторних досліджень сировини, продуктів харчування і готових страв – ті моменти,  які потребують особливої уваги».

За словами Юрія Павлішена, серед важливих питань, на які варто звернути увагу керівникам районних ветеринарних лікарень та лабораторій, має бути дотримання правил пожежної безпеки, в тому числі забезпечення приміщень відповідним оснащенням.

«Згідно з моїм дорученням протягом останніх двох тижнів створена при Головному управлінні Держпродспоживслужби комісія вивчала протипожежну ситуацію у районах, - зазначив керівник відомства, - потрібно врахувати усі зауваження і виправити недоліки. Те, що можливо, зробити власними силами, а щось варто врахувати при визначенні бюджету на наступний рік. Ми не повинні допустити трагічних випадків, пов’язаних з пожежами».

Йшлося під час наради також про критерії оцінювання роботи структурних підрозділів за підсумками 2019 року і результати проведення передплатної кампанії у районах.

Насамкінець Юрій Павлішен привітав представників районних структурних підрозділів з прийдешнім Новим Роком та вручив їм необхідну для роботи нову комп’ютерну техніку.

Прочитано 916 разів

Галерея зображень