Інструменти доступності

П'ятниця, 24 січня 2020 20:22

Про результати досліджень атмосферного повітря йшлося на засіданні комісії в Чернігівській ОДА

23 січня  під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Олександра Савченка відбулося засідання обласної комісії з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря.

Участь у роботі комісії взяла заступник начальника управління – начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Вербицька, яка ознайомила присутніх з роботою Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області щодо дослідження атмосферного повітря  під час здійснення заходів державного нагляду (контролю).

Під час засідання присутніх було поінформовано про законодавчі підстави здійснення інструментальних досліджень. Окремо було зазначено: метою проведення лабораторних досліджень є виявлення негативного впливу небезпечних факторів фізичної, хімічної, біологічної природи, що мають місце у середовищі життєдіяльності людини. Це у свою чергу дозволяє вжити заходів для усунення або обмеження дії таких факторів на організм людини.

«Інструментальні методи досліджень проводилися представниками лабораторії установи - переможця тендеру за присутності спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області у визначених місцях та в терміни, зазначені у Плані здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужби на 2019 рік. Атмосферне повітря досліджувалося на діоксид азоту, сірчистий ангідрид, оксид вуглецю, пил, свинець і його неорганічні сполуки, сірководень, бензол. Зважаючи на те, що фактично більшість об’єктів державного санітарного нагляду, що перевірялися у 2019 році є ДНЗ, заміри здійснювалися у закладах, розташованих в безпосередній близькості від джерел забруднення атмосферного повітря (промислові підприємства, автомобільні дороги державного, обласного значення).

«Загалом  у рамках заходів державного нагляду протягом 2019 року здійснено 399 санітарно-хімічних досліджень атмосферного повітря. За результатами досліджень усі показники знаходяться в межах ГДК»,- зазначила Наталія Вербицька.

Прочитано 944 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал