Інструменти доступності

Середа, 05 лютого 2020 12:58

Фахівці Сновського районного управління Держпродспоживслужби взяли участь у зборах громадян

У селах Сновське і Чепелів  під час спілкування з місцевими жителями обговорювались актуальні для громад питання. З’ясувалося, що  особливе занепокоєння у приватних господарів, які займаються бджільництвом, викликає застосування пестицидів та агрохімікатів при обробітку  землі і медоносних рослин  агровиробниками.

Присутній на зібранні директор місцевого  сільгосппідприємства отримав роз’яснення щодо  норм «Державних санітарних правил авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів  у народному господарстві України», заборони проведення авіаційних обробок пестицидами усіх груп токсичності з метою боротьби зі шкідниками  та хворобами сільськогосподарських культур, лісових та інших угідь, які розташовані ближче 5 кілометрів  від місця постійного перебування медоносних пасік;  2 км - від рибогосподарських водойм, відкритих джерел водопостачання, місць випасу домашніх тварин, об’єктів природно-заповідного фонду; 1 км - від населених пунктів, тваринницьких і птахоферм, а також посівів сільськогосподарських культур, які вживаються в їжу без термічної обробки, садів, виноградників і місць проведення сільськогосподарських робіт.

 Також представники Держпродспоживслужби зазначили, що відповідно до статей 30 та 37 Закону України «Про бджільництво» керівник сільськогосподарського  підприємства зобов’язаний  при застосуванні засобів захисту рослин для обробки медоносних рослин не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попереджати  про це органи  місцевого самоврядування та бджолярів, чиї пасіки розташовані на відстані  до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляти дату обробки, назву препарату, ступінь і термін дії його токсичності. Обробки слід проводити у період відсутності льоту бджіл в ранкові або вечірні години. Не допускати обробку квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл.

Разом з тим власникам пасік нагадали  про необхідність  реєстрації в органах місцевого самоврядування та паспортизації наявних пасік.

Під час зборів громадян також проведено роз’яснювальну роботу  щодо профілактики  грипу птиці, зокрема наголошувалось на необхідності щеплення домашньої птиці  проти хвороби Ньюкасла, недопущенні контактів домашньої птиці з дикою перелітною, особливо в періоди її міграції, а уразі загибелі - обов’язково інформувати  про це державні  установи ветеринарної медицини.

Кожному  жителю села були окремо надані консультації і  роз’яснення  стосовно питань, що порушувались під час зустрічі.

Прочитано 638 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал