Інструменти доступності

Понеділок, 10 лютого 2020 14:16

Про порядок включення суб'єктів господарювання до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва у 2020 році

Формування Реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва проходить щорічно. Для включення до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва фізична особа-підприємець або юридична особа подає заяву до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (далі Міністерство), в якій, крім відомостей про таку особу, зазначається:

наявність у штатному розписі спеціаліста відповідної кваліфікації для організації насінництва та/або розсадництва або наявність відповідної кваліфікації для організації насінництва та/або розсадництва безпосередньо у фізичної особи-підприємця;

наявність матеріально-технічної бази, необхідної для провадження господарської діяльності у сфері насінництва та/або розсадництва;

ботанічний таксон, назва сорту, категорія (генерація) та кількість (обсяг) насіння, садивного матеріалу, включеного до виробничої програми;

номер і дата видачі документа, на підставі якого фізичною особою-підприємцем або юридичною особою набуто право на використання сорту.

Підзаконні нормативно-правові акти не можуть встановлювати додаткові вимоги для включення до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

Відповідальність за достовірність поданих відомостей несе заявник. Міністерство має право перевіряти відомості, подані заявником, і подавати запити на відповідну інформацію до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також має доступ до даних державних реєстрів.

Форма заяви затверджується Міністерством та не може передбачати подання фізичною особою-підприємцем або юридичною особою документів, що підтверджують заявлені відомості та одночасно є в розпорядженні будь-яких органів державної влади та/або органів місцевого самоврядування чи містяться у державних реєстрах.

Рішення про включення фізичної особи-підприємця або юридичної особи до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва або про відмову у включенні до цього реєстру приймається Міністерством протягом 10 календарних днів з дня надходження заяви.

Копія рішення вручається (направляється) фізичній особі-підприємцю або юридичній особі не пізніше наступного робочого дня після його ухвалення. Вручення (направлення) копії рішення здійснюється в будь-який спосіб, що забезпечує наявність доказів здійснення такого вручення (направлення).

Проведення польового оцінювання насінницьких посівів та насаджень з подальшою видачею сертифікатів, що дають право реалізації насіння, передбачено лише у господарствах, занесених до Державного реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва.

Заяву про включення до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва необхідно подавати до початку настання строків проведення польового оцінювання за адресою: 01001, м. Київ вул. Хрещатик 24, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Прочитано 989 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал