Інструменти доступності

Версія для друку
Середа, 12 лютого 2020 16:02

У Козельці майбутні ветеринари більше дізналися про попередження грипу, а жителі села Прогрес – про інфекційні хвороби тварин

Представники Козелецького районного управління Держпродспоживслужби під час зустрічі зі своїми майбутніми колегами - студентами коледжу ветеринарної медицини – розповіли їм про важливість профілактичних заходів для попередження різноманітних інфекційних хвороб, як-то грип, гострі респіраторні захворювання, а в умовах сьогодення – ще й коронавірус. Крім того, майбутні ветеринари більше дізналися про інфекції, спільні для тварин і людей, та про шляхи їх передачі і методи профілактики. Отримана студентами інформація стане їм у пригоді  не лише в повсякденному житті, а й у подальшій професійній діяльності, переконані фахівці Держпродспоживслужби.

А у селі Прогрес Козелецького району, куди представники територіального підрозділу завітали на загальні збори, місцеві жителі більше цікавились епізоотичною ситуацією. Зокрема, вони висловлювали стурбованість щодо африканської чуми свиней, збудник якої у січні виявлено  в дикій фауні, а саме в мисливських угіддях, розташованих на території району. Спеціалісти Держпродспоживслужби поінформували населення про здійснені профілактичні заходи, покликані не допустити поширення інфекції і потрапляння її у населені пункти, в тому числі у приватні господарства. Вони наголосили, що значною мірою це залежить і безпосередньо від господарів свинопоголів’я, які мають дотримуватись ветеринарно-санітарних правил задля уникнення заражень. Жителів села також закликали робити щеплення від хвороби Ньюкасла домашній птиці та обмежити її контакт з перелітними птахами, щоб попередити інфікування вірусом високопатогенного грипу птиці, випадок якого вже зареєстрований в Україні.

Крім епізоотичної ситуації у районі, на сході села також йшлося  про створення належних умов для безпечного харчування дітей у школах і дитячих садках та впровадження у загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах системи НАССР.

Прочитано 770 разів

Галерея зображень