Інструменти доступності

Середа, 19 лютого 2020 17:03

На брифінгу підбито підсумки роботи Держпродспоживслужби Чернігівщини у 2019 році

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен 19 лютого на брифінгу за участю обласних і міських засобів масової інформації підбив підсумки діяльності відомства у минулому році.

За його словами, торік фахівці Головного управління і структурних підрозділів у районах здійснили значний обсяг робіт по забезпеченню епізоотичного благополуччя, безпечності харчових продуктів, по запровадженню системи НАССР, проводили роз’яснювальну роботу у закладах освіти, громадського харчування, спілкувались з жителями населених пунктів області, в тому числі у сільській місцевості.

Спеціалісти державної служби ветеринарної медицини області провели 11 мільйонів щеплень, понад 470 тисяч лікувально-профілактичних обробок тварин, 1,2 мільйона діагностичних досліджень, зареєстрували майже півтори тисячі потужностей операторів ринку. Застосування профілактичних заходів дозволило досягти позитивних результатів, як-то: у 2019 році область була благополучною по захворюванню на АЧС (жодного випадку не зареєстровано), докорінно змінилась і ситуація зі сказом. Динаміка виявлення неблагополучних пунктів і тварин, що захворіли на сказ протягом 2005-2019 років, демонструє тенденцію до значного зменшення. Так, у 2019 році випадків захворювання на сказ зареєстровано менше на 77 у порівнянні з попереднім 2018 роком.

При перевірках продовольчих ринків державні ветеринарні інспектори області у минулому році виявляли неякісну та небезпечну продукцію тваринного і рослинного походження, яку було утилізовано.

Юрій Павлішен також проаналізував діяльність інших підрозділів служби у минулому році, в тому числі у сферах карантину та захисту рослин, насінництва і розсадництва, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства про захист прав споживачів, ринкового та метрологічного нагляду.

Зокрема, Управлінням захисту споживачів протягом 2019 року проведено 200 перевірок у сфері контролю торгівлі, робіт та послуг, 55 планових перевірок характеристик продукції – у сфері ринкового нагляду, 43 планові перевірки – у сфері метрологічного нагляду. Протягом року до Управління звернулось понад 940 громадян. За результатами розгляду звернень споживачам повернуто понад 135 з половиною тисяч гривень.

У сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, зазначив начальник управління, у 2019 році проведено 22 планові та 6 позапланових перевірок. За результатами перевірок повернуто споживачам  необґрунтовано  отриманої виручки в сумі 1 млн 674 тис. 141 грн, попереджено обрахування споживачів в розрахунку на рік на загальну суму  7 млн 310 тис. 109 грн.

Протягом 2019 року опрацьовано 396 звітів по  аптечних закладах міста і області, що беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки». За наданими звітами здійснена перевірка інформації щодо обсягу реалізованих лікарських засобів, розмірів граничних оптово-відпускних цін, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розмірів застосованих торговельних надбавок на ліки, які увійшли до програми реімбурсації.

Підсумовуючи, Юрій Павлішен висловив сподівання на подальшу співпрацю з представниками засобів масової інформації щодо популяризації діяльності Держпродспоживслужби, в тому числі у санітарно-просвітницькому напрямку.

Прочитано 697 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал