Інструменти доступності

Вівторок, 25 лютого 2020 14:46

У Куликівському районі освітяни і підприємці отримали рекомендації фахівців Держпродспоживслужби

 «Практичні аспекти впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізів небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) в закладах освіти району» - семінар-навчання під такою назвою організували для директорів закладів загальної середньої та дошкільної освіти Куликівського району спеціалісти територіального підрозділу Держпродспоживслужби.

Під час зібрання освітяни отримали практичну допомогу щодо розробки системи НАССР. Також їх поінформували про необхідність дотримання вимог харчового законодавства при організації харчування в дитячих колективах, створення належних умов для харчування, проведення лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів та харчових продуктів і посилення контролю за постачальниками продуктів та операторами ринку, які надають відповідні послуги у закладах освіти.

Розглядалось питання організації повноцінного, якісного, безпечного та збалансованого харчування у школах і дитсадках, необхідності дотримання вимог Постанови № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та наказу № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладів» підчас розробки перспективних меню.

Також фахівці районного управління Держпродспоживслужби зустрілися з операторами ринку роздрібної торгівлі та громадського харчування, чия діяльність пов’язана з обігом харчових продуктів на території району щодо впровадження системи НАССР. Вони ознайомили підприємців з результатами випробувань солодковершкового масла та розповіли про виявлення харчових фальсифікатів у закладах оптової та роздрібної торгівлі, громадського харчування і закладів освіти. З метою реалізації норми статі 5 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» нагадали про вимоги законодавства щодо надання інформації про харчові продукти.

Під час зустрічі представники Держпродспоживслужби наголосили на обов’язковому проходженні працівниками попереднього та періодичних медичних оглядів та нагадали, що власники підприємств, установ, організацій або уповноважені ними органи несуть відповідальність згідно з чинним законодавством за організацію і своєчасність проходження працівниками обов’язкових медичних оглядів та допуск їх до роботи без наявності медичного висновку.

Прочитано 543 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал