Інструменти доступності

Вівторок, 18 липня 2017 08:47

Відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській обласній державній адміністрації

Наразі в районі введені карантинні обмеження. Працюють два пости поліції. Ветеринари здійснили подвірний обхід. Трупи свійських свиней, у яких виявлено африканську чуму, спалено, вивчається питання щодо компенсації власникам витрат. Проводяться сходи сусідніх сіл. Люди розуміють ситуацію і готові виконувати необхідні правила, — повідомила голова Борзнянської райдержадміністрації Віра Проскура.

Головне управління Держпродспоживслужби в області звернулося до компетентних органів з проханням пришвидшити розслідування фактів порушення інструкції, що і призвело до спалаху хвороби. Особливо детально вивчатиметься робота приватних сільгосппідприємств та лісових господарств. Адже законодавством передбачена адміністративна та навіть кримінальна відповідальність за нехтування правилами безпеки, — наголосив в.о начальника Головного управління Сергій Чаплієв.

Представники обласного управління лісового та мисливського господарства зазначили, що контролювати стан диких тварин, що мігрують, особливо важко.

Ситуація напружена. Наше завдання — не допустити поширення хвороби: максимум роботи з населенням, посилений моніторинг лісових угідь, контроль за дотриманням необхідних заходів біобезпеки. Особлива увага — пошуку збудника хвороби, — акцентувала Наталія Романова.

Прочитано 1042 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал