Інструменти доступності

П'ятниця, 22 травня 2020 12:35

У районах області Держпродспоживслужба перевіряє торгові точки, які працюють в умовах карантинних обмежень

Представники Бахмацького районного управління Держпродспоживслужби щоденно контролюють виконання санітарних норм і правил при роботі місцевого ринку «Колос» та інших торгових точок району в умовах карантину. Постійно проводяться комплексні обстеження суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією продуктів харчування в молочному, м’ясному, рибному і продуктовому павільйонах та кіосках.

Також фахівці управління значну роботу здійснюють при обстеженні торгових точок (магазинів, кіосків) на території району. Особлива увага звертається на неприпустимість торгівлі у невстановлених місцях та без відповідних супровідних документів.

Контролюється наявність медичних масок, рукавичок, спецодягу, миючих і дезінфікуючих засобів, проведення вологого прибирання та знезараження у торгових приміщеннях. У магазинах та павільйонах з обладнання, поверхонь стелажів, прилавків, вагів спеціалісти Бахмацької міжрайонної державної лабораторії відбираються зразки змивів для контролю якості дезінфекції.

У Куликівському районі фахівці Держпродспоживслужби також обстежують заклади торгівлі харчовими продуктами на предмет дотримання санітарних норм і виконання протиепідемічних заходів під час карантину.

Операторів ринку знайомлять із тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID 19). В тому числі, звертається увага на проведення температурного скринінгу всім працівникам, наявність дезінфекційних засобів для обробки поверхонь, засобів індивідуального захисту та спиртовмісних антисептиків для знезараження рук.

А у Варвинському районі фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби у складі комісії перевірили не лише продовольчі торгові точки, а й заклади торгівлі, котрі реалізують промислові товари. Вони, зокрема, обстежили їх на предмет дотримання санітарно-гігієнічного та епідеміологічного режиму. У продуктових магазинах відібрані змиви для дослідження якісних показників дезінфекції.

Прочитано 741 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал