П'ятниця, 22 травня 2020 12:35

У районах області Держпродспоживслужба перевіряє торгові точки, які працюють в умовах карантинних обмежень

Представники Бахмацького районного управління Держпродспоживслужби щоденно контролюють виконання санітарних норм і правил при роботі місцевого ринку «Колос» та інших торгових точок району в умовах карантину. Постійно проводяться комплексні обстеження суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією продуктів харчування в молочному, м’ясному, рибному і продуктовому павільйонах та кіосках.

Також фахівці управління значну роботу здійснюють при обстеженні торгових точок (магазинів, кіосків) на території району. Особлива увага звертається на неприпустимість торгівлі у невстановлених місцях та без відповідних супровідних документів.

Контролюється наявність медичних масок, рукавичок, спецодягу, миючих і дезінфікуючих засобів, проведення вологого прибирання та знезараження у торгових приміщеннях. У магазинах та павільйонах з обладнання, поверхонь стелажів, прилавків, вагів спеціалісти Бахмацької міжрайонної державної лабораторії відбираються зразки змивів для контролю якості дезінфекції.

У Куликівському районі фахівці Держпродспоживслужби також обстежують заклади торгівлі харчовими продуктами на предмет дотримання санітарних норм і виконання протиепідемічних заходів під час карантину.

Операторів ринку знайомлять із тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID 19). В тому числі, звертається увага на проведення температурного скринінгу всім працівникам, наявність дезінфекційних засобів для обробки поверхонь, засобів індивідуального захисту та спиртовмісних антисептиків для знезараження рук.

А у Варвинському районі фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби у складі комісії перевірили не лише продовольчі торгові точки, а й заклади торгівлі, котрі реалізують промислові товари. Вони, зокрема, обстежили їх на предмет дотримання санітарно-гігієнічного та епідеміологічного режиму. У продуктових магазинах відібрані змиви для дослідження якісних показників дезінфекції.

Прочитано 123 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
вул. 1-го Травня, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545

Подати електронне звернення громадян


Введіть Вашу e-mail адресу:

Please publish modules in offcanvas position.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал