Працівниками Борзнянського районного управління ГУ ДПСС в Чернігівській області разом з Борзнянською райдержадміністрацією проведено робочу зустріч з керівниками підприємств громадського харчування, які розпочали роботу в умовах карантинних обмежень.
Згідно п. 4 постанови КМУ від 20 травня 2020 року № 392 на території регіонів із сприятливою епідемічною ситуацією запроваджується послаблення протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 3 цієї постанови.
5 червня 2020 року районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення про послаблення карантинних обмежень, протокол засідання комісії № 16 від 05.06.2020 року.
Відповідно, з 5 червня в районі дозволено проведення ряду заходів, здійснення видів діяльності, що раніше були заборонені, в тому числі, і діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), за умови, що суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.
Керівникам підприємств громадського харчування Борзнянського району були доведені вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 року № 32, якою затверджено тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19).