Інструменти доступності

П'ятниця, 26 червня 2020 16:05

У Ніжинському районі Держпродспоживслужба проводить комісійні обстеження закладів торгівлі і громадського харчування та перевіряє рейсові автобуси

Ніжинським міськрайонним управлінням Держпродспоживслужби проведено моніторинг дотримання карантинних заходів та обмежень суб’єктами  господарювання Ніжинського району відповідно  до протоколу № 19 позачергового засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій   від 04.06.2020 р.

У складі робочої групи, яка працювала на о’єктах, крім фахівців Держпродспоживслужби також представники органів виконавчої влади, Національної поліції, державної служби надзвичайних ситуацій України та засобів масової інформації.

Комісійно обстежено 2 заклади громадського харчування, 7 підприємств торгівлі і фельдшерський пункт у Ніжинському районі та 5 автобусів для перевезення пасажирів у межах району. Під час роботи в умовах карантинних обмежень на перевірених об’єктах  вимоги постанов Головного державного санітарного лікаря України переважно виконуються. Втім подекуди - не в повному обсязі. Серед виявлених під час моніторингу типових порушень є:

- відсутність інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладах громадського харчування та торгівлі;

- відсутнє маркування для перебування в черзі з дистанцією 1,5 м між відвідувачами;

- не забезпечене  дотримання відстаней  не менше 1,5 метри  між сусідніми столами;

-  незабезпеченість працівників закладів громадського харчування у повному обсязі засобами   індивідуального захисту;

- не організовано централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами в закладах громадського харчування;

- відсутнє нагадування про масковий режим поруч із пасажирськими дверима в транспортному засобі;

- в автотранспорті відсутнє інформування пасажирів про заходи профілактики коронавірусної  хвороби COVID-19;

- здійснюється перевезення пасажирів не в межах кількості місць для сидіння.

Проведені бесіди з керівництвом перевізників щодо виявлених порушень, які були зафіксовані робочою групою, вказано на неухильне виконання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України  від 21.05.2020 року № 23. Усі дані по кожному об’єкту зафіксовані в спеціально розробленій  довідці.

Під час моніторингу по всіх об’єктам Держпродспоживслужбою розповсюджені пам’ятки  «Коронавірус: профілактика інфікування  і поширення»  та  «Як знизити ризик інфікування коронавірусом».

Працівниками 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини 4-ого Державного пожежно-рятувального загону управління Державної служби надзвичайних ситуацій України  в Чернігівській області з гучномовців на спецавтомобілі проводилось інформування населення Ніжинського району щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Прочитано 585 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал