Інструменти доступності

Середа, 07 лютого 2018 14:42

Дезінфекція, дезінсекція і дератизація – три кити біобезпеки країни

6 лютого в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області пройшла нарада із завідувачами лабораторій ветсанекспертизи на ринках, керівниками районних структурних підрозділів та профільних управлінь Служби на тему: «Дотримання вимог при проведенні ветеринарно-санітарних заходів – дезінфекції, дезінсекції, дератизації в установах та господарствах усіх форм власності» за головуванням начальника Управління Юрія Павлішена. Такі наради на початку місяця вже стали традиційними для Чернігівського Управління і мають на меті, перш за все, налагодження діалогу між усіма підрозділами, спільне вирішення поточних питань та планування на наступний місяць.

Про сучасні вимоги до проведення ветеринарно-санітарних заходів в установах і господарствах детально розповіла завідувач відділом організації та проведення ветеринарно-санітарних робіт Чернігівської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Галина Сергіянська.  «На території  області постійно проводиться профілактична дезінфекція. Протягом 2017 року з профілактичною метою  районними установами оброблено 2 094 об’єкти  загальною площею 1 млн 415 тис. м² . Резерв залишків дезпрепаратів по області є достатній так що працювати є з чим і над чим. Основною вимогою залишається контроль їх термінів придатності.» - зазначила Галина Сергіянська.

Спеціалісти лікарні у своїй роботі активно використовують методи візуалізації під час виступів. Так, учасники наради змогли детально ознайомитися із сучасними препаратами і приладами для дезінсекції, дезінфекції, дератизації на виставці та переглянули відеоролик про проведення дератизації по НАСР на підприємстві області.

Серед запрошених був голова комітету санепідемблагополуччя і життєдіяльності людини громадської ради при Чернігівській ОДА Мирослав Ляховик. Він розповів учасникам про впровадження пест-контролю та пест-менеджменту при проведенні дезінфекції, дезінсекції, дератизації, фумігації згідно з європейським стандартом ЕН 16636.

«Чому розводяться шкідники? Бо в них є умови. 90% незадовільного епідеміологічного стану в установах і на підприємствах – це відсутність профілактики. Необхідна просвітницька діяльність і ми готові вам допомогти у будь-який час і спосіб. Давайте працювати з людьми!» - зазначив Мирослав Ляхович.

Підсумовуючи виступи колег, начальник Управління Юрій Павлішен зазначив, що ніша (надання послуг з дезінфекції, дезінсекції та дератизації) в Україні дуже перспективна. Отож це гарна можливість для розвитку і додаткова стаття доходів для ветлікарень.

На нараді, окрім основної теми, обговорили нагальні питання роботи Служби. Зокрема спеціалісти змогли ознайомитися  із впровадженням програмного забезпечення IT-системи «Єдина інформаційна система по проведенню протиепізоотичних заходів». Також, у зв’язку із впровадженням процедури відеофіксації при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) учасники наради пройшли навчання по роботі із відеокамерами.

Прочитано 1870 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал