Інструменти доступності

Понеділок, 05 березня 2018 18:46

Жодне звернення щодо захисту прав споживачів в області не залишилося поза увагою

На цьому наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен під час прес-брифінгу в облдержадміністрації, на якому поінформував про підсумки роботи за минулий рік та основні завдання на поточний.

Варто зазначити, що у 2017 році до Управління захисту споживачів звернулися понад 900 осіб. Проведено 234 перевірки, з яких 165 стосувалися суб’єктів господарської діяльності та 69 — характеристик продукції.

— Перевірка суб’єкта господарювання здійснюється виключно на підставі обґрунтованої скарги фізичної особи за погодженням центрального регуляторного органу. Для отримання консультації громадянин може зателефонувати на «гарячу лінію» з питань захисту прав споживачів, інформація про яку, зокрема,  розміщена на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, — зазначив Юрій Павлішен.

Очільник управління детально розповів про проведену роботу в галузі ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, у тому числі про випадки спалаху африканської чуми свиней, у сферах карантину та захисту рослин, насінництва та розсадництва, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, а також дослідження рекламоносіїв.

За словами Юрія Павлішена, спеціалісти управління розпочали користуватися інформаційно-телекомунікаційною системою органів доходів і зборів «Єдине вікно». Так, з використанням цієї системи проведений державний санітарно-епідеміологічний контроль за 3445 вантажами.

Розповів посадовець і про оптимізацію лабораторної мережі Чернігівщини, що має закінчитися до 1 червня цього року. Залишиться 8 міжрайонних лабораторій. Наразі ж головне — зберегти кадровий потенціал і мінімізувати соціальні наслідки. При цьому, Юрій Павлішен наголосив, що населення реформування не відчує, адже кадрові зміни не вплинуть на якість роботи лабораторій.

 

Прочитано 691 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал