Інструменти доступності

П'ятниця, 16 грудня 2016 09:25

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів організувала для спеціалістів територіальних органів Держпродспоживслужби у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства нараду – семінар

Під час наради – семінару обговорювалися актуальні питання щодо реалізації державної політики у сфері санітарного законодавства, аналізу і управління ризиками у сфері безпеки середовища життєдіяльності людини, а саме:

  • Компоненти аналізу ризиків, невизначеність та міжнародні керівництва по аналізу ризиків.
  • Переваги акредитованих випробувальних лабораторій у забезпеченні якості та достовірності результатів випробувань.
  • Міжнародний кодекс поведінки в галузі управління використанням пестицидів: підходи до глобальної гармонізації нагляду.
  • Проблема відходів, як фактор ризику середовища життєдіяльності людини та шляхи її вирішення в Україні.
  • Здійснення державного нагляду у сфері питної води, призначної для споживання людиною.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, який взяв участь у зазначеному заходів, звернув увагу учасників на те, що в результаті оптимізації центральних органів виконавчої влади, Держпродспоживслужба функції Держсанепідслужби України, зокрема в частині здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

 «Питання перегляду санітарного законодавства і його комплексної гармонізації з європейським сьогодні є, як ніколи, актуальним. Ми стоїмо перед великими викликами, і наше спільне завдання дати гідну відповідь на ці виклики», -  зазначив Володимир Лапа.

До швидкого і комплексного вдосконалення санітарного законодавства спонукає спрямованість державної політики на мінімізацію втручання держави і її посадових осіб в діяльність бізнесу, перенесення відповідальності за результати такої діяльності від дозвільних та контролюючих органів на самих суб’єктів господарювання, а також те, що зміна повноваження органів виконавчої влади не можлива без законодавчого врегулювання цих повноважень.

За словами Голови Держпродспоживслужби, важливо, щоб потребу запровадження сучасних вимог і підходів розуміли всі спеціалісти служби.«Всеохоплююча стратегія імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів розрахована до 2021 року, і теоретично до того часу ми повинні мати у зазначеній частині праобраз Європи в Україні. Але встановити те чи інше регулювання – це лише половина справи. Друга половина – мати можливість виконувати його», - підкреслив Володимир Лапа.

Прочитано 927 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал