Інструменти доступності

Вівторок, 24 липня 2018 12:31

Українським туристам під час подорожей за кордон допоможе «ДРУГ»

В Україні реалізується проект Добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон («ДРУГ»), який є ефективним інструментом попередження, а за потреби – розшуку та надання сприяння громадянам України під час надзвичайних подій за кордоном (природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів).

Такий онлайн-сервіс розроблений Міністерством закордонних справ України створило

Для реєстрації в системі «ДРУГ» пропонується заповнити електронну анкету, у якій вказати інформацію про особу, яка подорожує, маршрут подорожі та період перебування за кордоном, інформацію про близьких осіб, які подорожують, а також вказати контактну особу в Україні.

У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої здійснюється подорож, система надішле актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на номер телефону громадянина або повідомлення на його електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з особою або з особами, які зазначені в анкеті.

Держпродспоживслужба у свою чергу звертає увагу споживачів на можливості такого онлайн-сервісу. «Додаток» можна завантажити на смартфон і він відображатиме найближчі закордонні дипломатичні установи України, поінформує про особливості країни подорожі, митні правила, культурні та релігійні особливості, а також безпекову ситуацію.

З детальною інформацією про проект та порядок реєстрації  можна ознайомитись на сайті Міністерства закордонних справ України  https://friend.mfa.gov.ua

доном (природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів).

Прочитано 798 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал