Інструменти доступності

Понеділок, 13 серпня 2018 10:30

Підсумки роботи зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері державних регульованих цін за I півріччя 2018 року

Головним пріоритетним напрямком  в роботі Сектору контролю за регульованими цінами є контроль за дотриманням вимог формування, встановлення та застосуванням державних регульованих цін (тарифів).

Основними напрямками застосування державних регульованих цін на сьогоднішній день є сфера комунальних послуг та фармацевтичний ринок.

На виконання доручення Віце-премєр-міністра України, та листа Міністерства охорони здоров’я України у 2017 році запроваджено щомісячний моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які внесено до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого наказом МОЗ України, та беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки», яка стартувала у квітні 2017 року .

На протязі I півріччя 2018 року звіти по даному напрямку надавались щомісячно рядом суб’єктів господарювання, серед яких: Комунальне підприємство «Ліки України» Чернігівської міської ради, Товариством з обмеженою відповідальністю «Руан», ТОВ «Медсервіс», ТОВ «Світ Здоров’я – ЗЖС», ТОВ «ЛЕК-ВІЛ», ТОВ «Фармсвіт здоров’я». Загалом звіти надаються по 20 аптечним закладам міста та області. По наданих звітах здійснюється перевірка інформації щодо обсягу реалізованих лікарських засобів, розмірів граничних оптово-відпускних цін, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розмірів застосованих торгівельних надбавок на ліки, які увійшли до програми реімбурсації.                       

У сфері надання житлово-комунальих послуг державний контроль за правильністю встановлення, формування та застосування тарифів запроваджено для суб’єктів господарювання, які надають (виробляють) послуги з теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.    

В результаті проведених заходів держаного нагляду Сектором контролю за регульованими цінами, відповідно рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій, до бюджету надійшло 52264 гривень.

Прочитано 817 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал