Інструменти доступності

Четвер, 02 березня 2017 15:00

Контролюючі органи зобов’язані оприлюднювати уніфіковані акти перевірки та нормативні документи

Зауважимо: зазначені уніфіковані форми актів додаткового оприлюднення на офіційних веб-сайтах його територіальних органів не потребують.

Адже суб’єкт господарювання має право не допускати посадових осіб органу держнагляду (контролю) до здійснення держнагляду (контролю), якщо відповідним органом не була затверджена й оприлюднена на власному офіційному веб-сайті уніфікована форма акта, у якій передбачається перелік питань залежно від ступеня ризику (ст. 10 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»).

Тож дії органів державного нагляду (контролю) не відповідатимуть вимогам законодавства навіть у випадку, якщо в цих органах держнагляду (контролю) затверджені уніфіковані форми актів, у яких передбачаються переліки питань залежно від ступеня ризику, але вони не оприлюднені на офіційних веб-сайтах цих органів державного нагляду (контролю).

Це ж стосується й нормативно-правових актів (окрім актів, що мають гриф обмеження доступу), дотримання вимог яких перевіряється під час здійснення заходів державного нагляду (контролю).

При цьому якщо органом держнагляду (контролю) було оприлюднено неповний перелік нормативно-правових актів, дотримання вимог яких перевірятиметься, то під час проведення контрольного заходу може бути перевірено дотримання суб’єктом господарювання вимог лише оприлюднених на офіційному веб-сайті нормативних актів.

Відповідні роз’яснення надано Державної регуляторної служби України на власному веб-сайті.

Прочитано 1609 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал