Інструменти доступності

Версія для друку
Середа, 05 вересня 2018 15:06

Нагадуємо, стихійні ринки - це небезпека для здоров’я

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області нагадує та застерігає споживачів від купівлі харчових продуктів в місцях стихійної торгівлі. Адже стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах) з рук, із землі без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі. Саме ці продукти можуть нести особливу загрозу, як власному здоров’ю так і вашій родині.

В місцях стихійної торгівлі продаються харчові продукти невідомого походження, які не пройшли ветеринарно – санітарну експертизу, не дотримуються умови зберігання, транспортування і реалізації, відсутнє холодильне обладнання. Особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають дотримання особливих умов.

Тож рекомендуємо споживачам відмовитись купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі та віддавати перевагу магазинам, супермаркетам та міським ринкам. Бережіть своє здоров’я!

Прочитано 3132 разів