Відбувся семінар на тему «Удосконалення санітарно-епідеміологічного нагляду під час проведення оздоровчих кампаній та перевірки готовності навчальних закладів до навчального року, з урахуванням результатів проведеної роботи в 2018 році».
У вступному слові начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, звернув увагу на важливість виконання Регламенту дій територіальних органів Держпродспоживслужби у випадках ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.
Окрім того, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області наголосив на важливості удосконалення державного санітарно-епідеміологічного нагляду під час оздоровчих кампаній, задля недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій, важливості процедури погодження перспективних двотижневих меню, необхідності включення представників структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області в районах та містах до тендерних комітетів із закупівель продуктів харчування для дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів при органах місцевого самоврядування та виконавчої влади.
Заступник начальника управління-начальник відділу санітарно- епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Вербицька підвела підсумки проведеної роботи щодо забезпечення державного санітарно-епідеміологічного нагляду під час оздоровчої кампанії 2018 року. Окремо зазначила на необхідності подачі планів-завдань керівникам приватних та державних закладів, з включенням пропозицій щодо покращення матеріально-технічної бази: облаштування внутрішніх туалетів, встановлення на водопровідних мережах індивідуальних водоочисних пристроїв (фільтрів), виділення приміщень під ізолятори, проведення поточних ремонтів погребів, придбання достатньої кількості меблів, ремонт питних фонтанчиків тощо.
Також під час семінару-наради було акцентовано увагу на найбільш поширені порушення санітарного законодавства під час оздоровчої кампанії 2018 року: недостатня кількість розробних дошок, технологічного обладнання; наявність в медпунктах ліків з вичерпаним терміном придатності, порушенні поточності виробництва страв та ін.
Окрім цього, під час семінару-наради було розглянуто питання підвищення ефективності контролю щодо дотримання вимог санітарного законодавства під перевірки готовності навчальних закладів до нового навчального року. Фахівцям відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області в районах та містах були надані пропозиції з покращення санітарно-епідеміологічного контролю під час перевірки стану готовності навчальних закладів до нового року.