Інструменти доступності

Версія для друку
Середа, 12 вересня 2018 09:52

Обговорення проетку Закону України "Про ратифікацію Мінаматської конвенції про ртуть"

Днями  Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації спільно з Чернігівською обласною організацією Українського товариства охорони природи провів засідання круглого столу. У засіданні взяла участь представник Управління державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівської області. Учасники заходу обговорювали проект Закону України «Про ратифікацію Мінаматської конвенції про ртуть».

Проект Закону України «Про ратифікацію Мінаматської конвенції про ртуть» розроблено Міністерством екології та природних ресурсів України зважаючи на нагальну потребу щодо необхідності вживання заходів і визнання серйозних наслідків для здоров’я людини та навколишнього середовища, що виникають в результаті забруднення ртуттю.

Основні положення конвенції стосуються поступової заборони виробництва деяких приладів із вмістом ртуті, а також обов’язкове припинення використання ртуті у виробничих процесах. Для окремих продуктів, які не мають екологічно безпечних аналогів — встановлені винятки.

Окремий аспект у впровадженні Конвенції полягає у забезпеченні належної утилізації. Саме тому учасниками засідання круглого столу було обговорено сучасний стан використання та утилізації ртуті, та перспективи впровадження Мінаматської конвенції.

Окрім того розглянули питання щодо хімічні властивості ртуті, вплив її на здоров’я людини та навколишнє середовище, надання первинної медичної допомоги та шляхи утилізації ртуті, її сполук.

Прочитано 1025 разів