Про результати роботи Лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи (ЛВСЕ) говорили днями під час наради з завідувачами установ та керівниками територіальних управлінь.
За 9 місяців 2018 року спеціалістами ЛВСЕ на ринках області було проведено 346782 експертизи зразків продукції тваринного та рослинного походження: туш ВРХ – 4520 голів, свиней – 35571 голова, вівців та кіз – 158, інших видів тварин – 21615, досліджували молоко та молочні продукти – 151029, яйця – 5645, риба та рибопродукти – 10079; мед – 388, овочі і фрукти – 70630, інші харчові продукти – 18613. Проводилися перевірки готових харчових продуктів промислового виготовлення – 28534.
За результатами лабораторних досліджень до реалізації на ринках не було допущено 7393 кг продукції тваринного та рослинного походження:
- продукції птахівництва 76 кг,
- м’яса та м’ясопродуктів з яловичини 21 кг
- м’яса та м’ясопродуктів з свинини 2407кг
- риба та рибопродукти 135 кг
- молоко та молокопродукції 2788 кг
- рослинної продукції 2466 кг
За порушення законодавства до адміністративної відповідальності завідуючими лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області притягнуто 363 особи на 18513 грн.
Після проведення підсумків роботи із завідувачами ЛВСЕ проведено тренінг навчання з питань дотримання законодавства при здійсненні державного ветеринарного контролю на ринках із послідуючим оцінюванням засвоєних знань.