Інструменти доступності

Четвер, 01 листопада 2018 17:53

Про навчання фахівців фітолабораторії

В Чернігові 30 жовтня стартував семінар у рамках Проекту Twinning “Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб”. Навчатися приїхали 29 спеціалістів фітосанітарних лабораторій з питань обстежень та лабораторної діагностики на виявлення карантинних та інших шкідливих організмів з різних куточків України.

Захід відкрив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен: «Ми зацікавлені, щоб адаптація нашого законодавства до вимог Європейського союзу проходила швидше і якісніше. І цьому дуже сприяють такі семінари та навчання у рамках проекту Twinning».

Серед почесних гостей заходу Ольга Башинська – завідувач сектору аналізу ризиків Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби. Вона розповіла про досвід проведення фітосанітарної діагности в Європі і участь українських фахівців у подібних проектах.

 «Я хочу сказати кілька слів про виклики, які сьогодні ставить фітосанітарним лабораторіям суспільство. Прийнятий Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур № 6673, який надасть можливість іншим недержавним лабораторіям проводити фітосанітарних дослідження. Це виклик нам. І в першу чергу виклик кваліфікації наших спеціалістів. І сьогоднішній захід – це можливість для вас отримати унікальний досвід, щоб конкурувати на рівні з недержавними лабораторіями. Адже підприємець, який рахує гроші, буде звертатися до найкращих», - зазначила Ольга Башинська. 

Навчати фахівців приїхали європейські тренери: Гуніта Бокума – директор Національної фітосанітарної лабораторії Державної служби захисту рослин Латвії, д-р Петер Бауфельд – науковий співробітник Інституту національного та міжнародного здоров’я рослин, Федеральний науково-дослідний центр культурних рослин «Інститут Юліуса Кюна», Німеччина та Райвіс Гросбардіс  - постійний радник проекту.

Мета заходу - покращення знань щодо застосування міжнародних стандартів, обстеження на виявлення карантинних та інших шкідливих організмів, лабораторної діагностики. Навчання тривало 2 дні. По закінченню усі учасники отримали сертифікати.

Прочитано 1023 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
пр. Грушевського Михайла, 180

Режим роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00
Обідня перерва 13:00-13:48

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Портал працює в тестовому режимі (Якщо ви маєте зауваження або пропозиції, будь ласка, напишіть нам: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Подати електронне звернення громадян


Please publish modules in offcanvas position.

register
ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал