Четвер, 07 лютого 2019 14:57

Уряд затвердив нові критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва

16 січня 2019 року Кабінетом Міністрів України була затверджена постанова № 23 Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Постанова спрямована на запровадження ризик – орієнтованого підходу до проведення перевірок господарської діяльності в даній сфері. Це дозволить врегулювати кількість і періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) та визначити кількість суб'єктів господарювання, яка відносяться до одного з трьох ступенів ризику: високого, середнього чи незначного.

Даною постановою передбачено бальну систему оцінки показників критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю).

Згідно нормативного акта суб'єкти господарювання відносяться до одного з трьох ступенів ризику орієнтуючись на суму балів, нараховану за всіма критеріями відповідно до шкали балів: від 41 до 100 балів – до високого ступеня ризику, від 21 до 40 балів – до середнього ступеня ризику, від 0 до 20 білів – до незначного.

Постановою передбачено періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері насінництва та розсадництва в залежності від ступеня ризику від провадження господарської діяльності: високий ступінь ризику – не частіше одного разу на два роки, середній ступінь ризику – не частіше одного разу на три роки, незначний ступінь ризику – не частіше одного разу на п'ять років.

Прочитано 40 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
вул. 1-го Травня, 180

Графік роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Введіть Вашу e-mail адресу:

Please publish modules in offcanvas position.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал