П'ятниця, 08 лютого 2019 08:33

Затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг

Постановою Кабінету Міністрів України 30 січня 2019 року прийнято постанову   № 54 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг та визначається періодичність здійснення Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства про захист прав споживачів» (далі – постанова).

Відповідно до зазначеної постанови, до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг та визначається періодичність здійснення Держпродспоживслужбою планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства про захист прав споживачів, належать:

наявність порушень вимог законодавства про захист прав споживачів, які виявлені за результатами здійснення заходів державного нагляду (контролю) протягом останніх п’яти років;

провадження суб’єктом господарювання діяльності, пов’язаної з реалізацією споживачам товарів, робіт і послуг.

Перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг, їх показники та кількість балів за кожним показником визначено у додатку 2 постанови.

Віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, визначеними у додатку 2, за такою шкалою:

від 41 до 100 балів - до високого ступеня ризику;

від 21 до 40 балів - до середнього ступеня ризику;

від 0 до 20 балів - до незначного ступеня ризику.

В залежності від ступеня ризику від провадження господарської діяльності у сфері торгівлі і послуг планові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням суб’єктами господарювання вимог законодавства про захист прав споживачів здійснюються з такою періодичністю:

з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на два роки;

із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки;

з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п’ять років.

 

Прочитано 44 разів

Адреса

14034, м. Чернігів,
вул. 1-го Травня, 180

Графік роботи

Понеділок-Четвер 8:00-17:00
П'ятниця 8:00-16:00

Контакти

(04622) 3-01-19
(0462) 678-613
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Цілодобова гаряча лінія

044 364 77 80
050 230 04 28

Урядова гаряча лінія

1545


Введіть Вашу e-mail адресу:

Please publish modules in offcanvas position.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Офіційний портал